Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Wanneer moet ik mijn testament aanpassen?

12 oktober 2017 om 19:00

Een testament blijft geldig, totdat u het testament herroept of aanpast. En dat kan alleen door een nieuw testament te maken. Als uw persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld een relatie, kinderen, financiën) essentieel zijn gewijzigd, is het goed om het testament opnieuw tegen het licht te houden.

Wellicht heeft u in uw jonge jaren een testament gemaakt waarin u bijvoorbeeld uw broer of een goede vriend tot erfgenaam heeft benoemd. Als u later gehuwd bent en/of kinderen gekregen heeft, gaat u er wellicht vanuit dat zij uw erfgenamen zullen zijn. De wet regelt dat immers toch?

In de wet is sinds 2003 inderdaad een ‘langstlevende regeling’ opgenomen. Maar als u, hoe lang geleden ook, een testament gemaakt heeft, gaat dat testament voor op de wet. Het is daarom van belang om na te gaan of u ooit een testament heeft gemaakt en of dit aanpassing behoeft.

Ook als u wél een ‘langstlevende testament’ of nog helemaal geen testament heeft gemaakt, kan het raadzaam zijn om een testament aan te passen of op te stellen. Er kunnen altijd gewenste aanpassingen zijn op de wettelijke regeling. Bijvoorbeeld om de te betalen erfbelasting uit te stellen tot het moment dat de laatste ouder is overleden. Of om een executeur te benoemen. Er is van alles mogelijk.

Indien u ongehuwd bent en/of geen kinderen heeft, wilt u mogelijk een testament maken waarbij u afwijkt van de erfgenamen die de wet aanwijst.

Open dag

Op donderdag 12 oktober om 19.00 uur houdt notaris Marjolein Elings een presentatie over erven, schenken en levenstestamenten.

U bent van harte welkom om bij deze presentatie aanwezig te zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden via welkom@vanrhijnnotarissen.nl of telefonisch 030-6920866.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2017
Tijd:
19:00

Locatie

Van Rhijn Notarissen
2e dorpsstraat 58
Zeist, 3701 AB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030-6920866
Website:
www.vanrhijnnotarissen.nl