De nadelen van een en/of rekening

Mensen die hun bankzaken niet zelf meer kunnen of willen regelen, delen hun bankrekening vaak met hun kinderen. Zo'n gezamenlijke rekening lijkt een handige oplossing, maar kan tot vervelende situaties leiden.

 

Zo liet een 75-jarige moeder haar bankrekening omzetten in een en/of-rekening met haar zoon, zodat hij namens haar betalingen kon verrichten. Een logisch besluit, ware het niet dat de zoon eerder kwam te overlijden dan de moeder. De zoon was ondernemer en had meer schulden dan bezittingen. Hierdoor dreigde het spaargeld van zijn moeder gevaar te lopen. Bij de afwikkeling van de nalatenschap ontstond namelijk discussie of het geld op de en/of-rekening gebruikt mocht worden om de schulden van de zoon af te lossen.

 

Liever een volmacht

Een goed alternatief voor de en/of-rekening is een volmacht. Hierbij blijft de rekening volledig op naam van de ouder staan, maar krijgen de kinderen toestemming om die rekening toch te gebruiken.

 

Meer weten?

In veel gevallen is het gebruik van een en/of- rekening praktisch en probleemloos. Maar er zijn ook omstandigheden waaronder je beter kunt kiezen voor een volmacht. Van Rhijn informeert je graag, zodat je de juiste keuzes maakt en onaangename verrassingen kunt voorkomen.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866

 

Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.

 

We helpen je graag verder!

 

 

wat we je verder kunnen vertellen

Ik krijg een schenking van mijn ouders, hoe zet ik dat in voor mijn huis?

Je krijgt een schenking van je ouders. Hoe hoog mag die schenking zijn en kun je die gebruiken voor het aflossen van je hypotheek? Hier vertellen we je waar je op moet letten.

Lees meer

Samengesteld gezin? Voorkom problemen rond de erfenis

Zo’n 150.000 gezinnen in Nederland bestaan uit een gescheiden ouder, een nieuwe partner en kinderen uit eerdere relaties. Het regelen van de erfenis in zo'n samengesteld gezin is ingewikkeld en ligt vaak gevoelig.

Lees meer

Levenstestament en volmacht: wees er op tijd bij

We denken er misschien liever niet over na, maar het kan ons allemaal gebeuren: je krijgt een ongeluk, wordt ernstig ziek of gaat dementeren en kan er dan niet meer naar vragen. Wie zorgt dan dat je de juiste zorg krijgt, dat je arts weet wat je wensen zijn en wie regelt je bankzaken op de manier waarop jij dat wilt? Geef de juiste mensen een volmacht en bevestig je wensen regelmatig.

Lees meer

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld

Vraag een offerte aan