Van Rhijn notarissen

Op 27 maart 2022 dienen alle entiteiten zich geregistreerd te hebben in het UBO register.

In de strijd tegen het witwassen van geld en terrorismefinanciering is door de EU besloten dat alle lidstaten een UBO- register moeten implementeren. Iedere entiteit (enkele uitzonderingen daargelaten) dient in dit register aan te geven welke personen ‘Ultimate Benificial  (UBO) zijn van de betreffende entiteit.

In Nederland is dit ondergebracht bij het door de KvK bijgehouden Handelsregister.

De eigenaar van de entiteit, bestuurders en degenen met de dagelijkse leiding zijn verplicht tot de registratie van de (pseudo) UBO’s. Bestaande entiteiten krijgen hiervoor tot 27 maart 2022 de tijd. Nieuwe entiteiten dienen dit direct bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel te doen.

Consequenties  

Wanneer de UBO-inschrijving te laat, niet of onjuist plaatsvindt, kunnen hier voor de BV vervelende consequenties aan verbonden zijn. Zo kunnen er zowel strafrechtelijke als bestuursrechtelijke sancties worden opgelegd. De reden hiervoor is dat dit wordt gezien als een economisch delict. Het inschrijven van alle (pseudo) UBO’s kunt u in principe zelf regelen via de website van de KvK.

Komt u hier niet uit, dan kunnen wij u uiteraard van dienst zijn. De werkzaamheden worden u op basis van bestede in rekening gebracht. Mits sprake is van een complete aanlevering, leert de praktijk dat hier gemiddeld 1 uur tot 2 uur á € 95 excl. btw per UBO-inschrijving (Let op! dus niet per entiteit) mee gemoeid is.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866
Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.
We helpen je graag verder!

Wat we je verder kunnen vertellen

Waar je als samenwoner bij stil moet staan

Waar je als samenwoner bij stil moet staan

Vijf dingen die je goed moet regelen: Als je gaat samenwonen, moet je allerlei dingen regelen. Veel van die dingen zijn leuk, zoals het uitzoeken van gordijnen en het kiezen van een nieuw bankstel. Maar je moet ook zaken regelen waar je misschien liever niet over...

De aangifte erfbelasting

De aangifte erfbelasting

Een overzicht van wat er gebeurt vanaf het moment dat je de brief aangifte erfbelasting ontvangt van de Belastingdienst

Schenktips om je goed voor te bereiden

Schenktips om je goed voor te bereiden

De feestdagen zijn een tijd voor het geven en ontvangen van geschenken, zo ook bij de notaris. We merken dat mensen dan gaan nadenken over het aankomende jaar en de persoonlijke zaken die geregeld moeten worden. Het plezier van het geven kan echter snel omslaan in een...

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld?