Van Rhijn notarissen

3 gouden regels bij elke scheiding

Kinderen eerst!

Ook als jullie nog niet weten hoe jullie alles gaan regelen, is het goed om de kinderen samen te informeren over jullie beslissing om uit elkaar te gaan. Ga dit gesprek – hoe moeilijk ook – altijd met zijn tweeën aan. Maak elkaar hierbij geen (verbale of non-verbale) verwijten. Oefen desnoods eerst zonder de kinderen erbij!

Niet te snel

Ga bij het maken van afspraken niet te langzaam, maar ook niet te overhaast te werk. Voel je je schuldig? Of ben je boos op je ex? Dan ben je op dat moment vaak niet in staat om goede beslissingen te nemen voor de lange termijn.

Nazorg

Jullie afspraken moeten soms na de scheiding nog worden geformaliseerd. Als een van jullie bijvoorbeeld de woning overneemt, moeten jullie dit ná de scheiding vastleggen in een notariële akte. Ook aandelen in een B.V. moeten (als jullie in gemeenschap van goederen waren getrouwd) ná de scheiding altijd worden toebedeeld bij notariële akte. Zelfs al blijven de aandelen bij de ondernemer en verandert er voor jullie gevoel eigenlijk niets.

Meer weten

Komen jullie er samen niet uit? Lees dan meer over onze hulp bij een scheiding.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866
Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.
We helpen je graag verder!

Wat we je verder kunnen vertellen

De aangifte erfbelasting

De aangifte erfbelasting

Een overzicht van wat er gebeurt vanaf het moment dat je de brief aangifte erfbelasting ontvangt van de Belastingdienst

Schenktips om je goed voor te bereiden

Schenktips om je goed voor te bereiden

De feestdagen zijn een tijd voor het geven en ontvangen van geschenken, zo ook bij de notaris. We merken dat mensen dan gaan nadenken over het aankomende jaar en de persoonlijke zaken die geregeld moeten worden. Het plezier van het geven kan echter snel omslaan in een...

Van Rhijn notarissen – in beeld

In de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Van Rhijn notarissen, van een verhuizing in 2016 tot het 25-jarige jubileum van notaris mr. M.M. Elings - van Hooidonk, nu ook het 75-jarige jubileum van Van Rhijn...

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld?