Van Rhijn notarissen

Beter beschermd een huis kopen

Je hebt je droomhuis gevonden en bent in gedachten al helemaal bezig het in te richten. Maar dan gaat de koop toch niet door. Reden: er blijken allerlei schuldeisers achter de verkoper aan te zitten.

Schuldeiser legt beslag

De aankoop van je woning begint met het ondertekenen van de koopovereenkomst, meestal bij een makelaar. Na die ondertekening kan het enkele weken of maanden duren voordat de woning officieel op jouw naam wordt gezet. In die periode kun je als koper onder andere de financiering regelen. Maar in dezelfde periode kan een schuldeiser van de verkoper ook proberen om zijn vordering zeker te stellen. Hij kan beslag leggen op de verkochte woning en daarmee de overdracht van de woning aan jou als koper tegenhouden.

Kun je hier iets tegen doen?

Jazeker. De wet biedt kopers de mogelijkheid om zichzelf te beschermen. Als koper kun je Van Rhijn notarissen opdracht geven om de ondertekende koopovereenkomst in te schrijven in het Kadaster. Hierdoor ben je gedurende 6 maanden gegarandeerd van de levering van de woning, ondanks eventuele beslagen nadien van schuldeisers van de verkoper.

Meer weten?

Lees dan ook onze tips bij het kopen van een woning.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866
Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.
We helpen je graag verder!

Wat we je verder kunnen vertellen

Videoserie Wet Bestuur en Toezicht voor Rechtspersonen (WBTR)

Videoserie Wet Bestuur en Toezicht voor Rechtspersonen (WBTR)

Per 1 juli 2021 ging de nieuwe WBTR in voor verenigingen en stichtingen in. Het doel van de wet is om wet- en regelgeving voor verenigingen en stichtingen meer in lijn te brengen met die van B.V.’s. Maar wat is de impact voor bestaande verenigingen en/of stichtingen? Notaris Marjolein Elings vertelt hier meer over in deze vijf video’s

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld?