Beter beschermd een huis kopen

Je hebt je droomhuis gevonden en bent in gedachten al helemaal bezig het in te richten. Maar dan gaat de koop toch niet door. Reden: er blijken allerlei schuldeisers achter de verkoper aan te zitten.

Schuldeiser legt beslag

De aankoop van je woning begint met het ondertekenen van de koopovereenkomst, meestal bij een makelaar. Na die ondertekening kan het enkele weken of maanden duren voordat de woning officieel op jouw naam wordt gezet. In die periode kun je als koper onder andere de financiering regelen. Maar in dezelfde periode kan een schuldeiser van de verkoper ook proberen om zijn vordering zeker te stellen. Hij kan beslag leggen op de verkochte woning en daarmee de overdracht van de woning aan jou als koper tegenhouden.

Kun je hier iets tegen doen?

Jazeker. De wet biedt kopers de mogelijkheid om zichzelf te beschermen. Als koper kun je Van Rhijn notarissen opdracht geven om de ondertekende koopovereenkomst in te schrijven in het Kadaster. Hierdoor ben je gedurende 6 maanden gegarandeerd van de levering van de woning, ondanks eventuele beslagen nadien van schuldeisers van de verkoper.

Meer weten?

Lees dan ook onze tips bij het kopen van een woning.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866

 

Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.

 

We helpen je graag verder!

 

 

wat we je verder kunnen vertellen

Energielabel

Iedereen die een woning koopt of verkoopt, krijgt ermee te maken: het energielabel. De verkopende partij moet zorgen dat er een geldig energielabel is. Doet hij dat niet, dan riskeert hij een boete tot € 405.

Lees meer

Appartementsrecht

Waar moet je op letten bij de aankoop van een appartementsrecht? En aan welke regels moet de eigenaar van een appartementsrecht zich houden? In dit artikel lees je er meer over!

Lees meer

Schenking ten behoeve van de eigen woning

Schenken in verband met een eigen woning is als iemand jou een geldbedrag schenkt dat je gebruikt voor de koop, bouw of verbouwing van je huis. In deze blog besteden we kort aandacht aan de minder gebruikelijke situaties. Bijvoorbeeld voor het geval een lening die is aangegaan voor de eigen woning wordt kwijtgescholden of aan de kwijtschelding van de koopsom bij de overdracht van een woning. Dat heeft veel weg van een schenking, maar is het dat ook? En zo ja, kan dat belastingvrij?

Lees meer

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld

Vraag een offerte aan