Van Rhijn notarissen

Beter beschermd een huis kopen

Je hebt je droomhuis gevonden en bent in gedachten al helemaal bezig het in te richten. Maar dan gaat de koop toch niet door. Reden: er blijken allerlei schuldeisers achter de verkoper aan te zitten.

Schuldeiser legt beslag

De aankoop van je woning begint met het ondertekenen van de koopovereenkomst, meestal bij een makelaar. Na die ondertekening kan het enkele weken of maanden duren voordat de woning officieel op jouw naam wordt gezet. In die periode kun je als koper onder andere de financiering regelen. Maar in dezelfde periode kan een schuldeiser van de verkoper ook proberen om zijn vordering zeker te stellen. Hij kan beslag leggen op de verkochte woning en daarmee de overdracht van de woning aan jou als koper tegenhouden.

Kun je hier iets tegen doen?

Jazeker. De wet biedt kopers de mogelijkheid om zichzelf te beschermen. Als koper kun je Van Rhijn notarissen opdracht geven om de ondertekende koopovereenkomst in te schrijven in het Kadaster. Hierdoor ben je gedurende 6 maanden gegarandeerd van de levering van de woning, ondanks eventuele beslagen nadien van schuldeisers van de verkoper.

Meer weten?

Lees dan ook onze tips bij het kopen van een woning.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866
Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.
We helpen je graag verder!

Wat we je verder kunnen vertellen

Waar je als samenwoner bij stil moet staan

Waar je als samenwoner bij stil moet staan

Vijf dingen die je goed moet regelen: Als je gaat samenwonen, moet je allerlei dingen regelen. Veel van die dingen zijn leuk, zoals het uitzoeken van gordijnen en het kiezen van een nieuw bankstel. Maar je moet ook zaken regelen waar je misschien liever niet over...

De aangifte erfbelasting

De aangifte erfbelasting

Een overzicht van wat er gebeurt vanaf het moment dat je de brief aangifte erfbelasting ontvangt van de Belastingdienst

Schenktips om je goed voor te bereiden

Schenktips om je goed voor te bereiden

De feestdagen zijn een tijd voor het geven en ontvangen van geschenken, zo ook bij de notaris. We merken dat mensen dan gaan nadenken over het aankomende jaar en de persoonlijke zaken die geregeld moeten worden. Het plezier van het geven kan echter snel omslaan in een...

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld?