Van Rhijn notarissen

Tips voor ouders na een scheiding

Na een scheiding moeten jij en je ex een nieuwe vorm vinden om goed met elkaar om te kunnen gaan. En dat geldt natuurlijk helemaal als jullie samen kinderen hebben. Enkele tips:

  1. Jij en je ex kunnen nooit ophouden de ouders van jullie kind te zijn. Neem je verantwoordelijkheid en accepteer dat je de opvoeding samen blijft doen!
  2. Gun je kind een leuke tijd bij je ex. Vraag jezelf niet af wie van jullie twee de beste, aardigste of leukste ouder is. Je kind houdt van jullie allebei. Dat is normaal en moet ook zo blijven.
  3. Het is voor een kind heel moeilijk als je negatief praat of zelfs maar denkt over je ex. Kinderen vangen veel non-verbale signalen op. Wees je daarvan bewust en zorg dat je kind geen praatpaal voor jou wordt!
  4. Als je kind zegt dat het niet meer naar je ex wil, is dat geen beloning voor jou. Nee, het is alarmfase rood! Het betekent dat jullie als ouders iets doen waardoor jullie kind in de knel zit. Zoek de oplossing daarvan altijd bij jezelf of met elkaar, en niet bij je ex of je kind!
  5. Maak geen ruzie waar je kind bij is (dus ook geen cynische opmerkingen of steken onder water). Hoe zou jij het vinden als de twee mensen van wie je het meeste houdt, continu ruzie maken?

Meer weten

Komen jullie er samen niet uit? Lees dan meer over onze hulp bij een scheiding.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866
Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.
We helpen je graag verder!

Wat we je verder kunnen vertellen

De aangifte erfbelasting

De aangifte erfbelasting

Een overzicht van wat er gebeurt vanaf het moment dat je de brief aangifte erfbelasting ontvangt van de Belastingdienst

Schenktips om je goed voor te bereiden

Schenktips om je goed voor te bereiden

De feestdagen zijn een tijd voor het geven en ontvangen van geschenken, zo ook bij de notaris. We merken dat mensen dan gaan nadenken over het aankomende jaar en de persoonlijke zaken die geregeld moeten worden. Het plezier van het geven kan echter snel omslaan in een...

Van Rhijn notarissen – in beeld

In de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Van Rhijn notarissen, van een verhuizing in 2016 tot het 25-jarige jubileum van notaris mr. M.M. Elings - van Hooidonk, nu ook het 75-jarige jubileum van Van Rhijn...

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld?